<body>
bonjour ~

Welcome fella! This blog gonna make you thrice times to think whether to read or close xD

: Tikek, 19yo, malaysian .
+ follow | twitter | ask me

chitchat:

tagboard here :)

recent update :
Program after PMR and Hari Raya Haji
written on October 25, 2012 @ Thursday, October 25, 2012 ✈


Assalammualaikum.
Youngmin handsome ^O^ Haha. Gambar ni muka dia nampak matang.

Uwaaaahhh *menguap* Baru bangun tidur sebab terlalu penat. haih. Patutnya entry ni publish hari Rabu. Tapi disebabkan abang aku yang menyemak nak guna lappy, terpaksa lah mengalah. Walaupun dah habis PMR tapi aku masih rajin nak pergi sekolah. Yupp! Saya budak baik.

Hari Selasa sekolah aku adakan aktiviti penyembelihan ayam. Ingatkan ceramah. Sekali pergi belakang bengkel ada banyak ayam. Haha. Time tu aku dah teruja. Bukan sebab jakun tak penah tengok ayam tapi jakun sebab nak sembelih. Mula-mula aku tak berani sebab takut tersalah buat atau potong. Kang tak pasal-pasal jadi bangkai ayam tu. Tak ke membazir? So, aku biarkan budak laki je sembelih. Sebelum pergi tempat penyembelihan aku sekumpulan dengan kawan-kawan aku. Tapi kena pecah sebab cikgu suruh. Daripada dengar cikgu membebel aku ikut jek. Kawan aku Sarah ada cakap nak sembelih. Aku tengok dia sembelih. Whoahh! Cam best jek. Haha. Aku pun try lah. Kalau Sarah boleh buat aku pun boleh buat. Menggigil gak lah time pegang pisau tu. Masa sembelih pisau tu tak tajam, tu yang lambat putus nadi dia. Cikgu cakap lain kali cepat-cepat. Aku just angguk kepala. For the second time, aku try lagi. Kali ni aku sembelih lebih cepat. And darah dia pun tak banyak sangat keluar berbanding yang pertama. Fuuuhh ~~~! Aku dah ada bakat untuk sembelih orang lepas ni. Hahaha.

Hari Rabu. Sebenarnya benda ni tak rancang. Tetiba je cikgu panggil sesiapa nak ikut pergi Nusajaya untuk 'Kempen Keselamatan Jalan Raya Iskandar Malaysia. Just lima orang je. Aku apalagi terus bangun. Haha. Excited. Kitaorang pergi naik bas Iskandar Malaysia. Ingatkan pergi Nusajaya sekali just pergi SMK Bandar Putra. Yang bestnya dapat jumpa kawan lama. Alahai, rindunya! Tapi ada beberapa daripada diorang yang sombong. Pft! Tahu lah budak pandai. Lepas habis acara bagi sijil. Kitaorang terus naik bas untuk pergi jalan-jalan. Tak jauh pun. Keliling KulaiJaya je pun. Adalah juga lalu Johor Premium Outlet. Just lalu je tak singgah pun. Walaupun aku stay kat Kulai tapi tak pernah sekali pun aku jejak kaki kat sana. Haha. Kesian. Kat sana ada apa je. Just baju-baju branded and benda-benda yang dah reject. Apa yang gempaknya masa kitorang naik bas kitaorang kena escort dengan polis. Muehehe :3 Like a boss ! Orang kat tepi jalan tengok cam tengok kerabat diaraja tengah jalan. And aku lak rasa cam menteri tengah lawat kawasan dia. Haha. Kitaorang dapat beg and button. Wootwoot! Button dia comel ;O

Hari ni dah 9 Zulhijjah dan esok dah 10 Zulhijjah. Selamat Hari Raya Aidiladha :)

Just that. Kbaiii.


0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Do you know ? Honesty is the best policy in life