<body>
bonjour ~

Welcome fella! This blog gonna make you thrice times to think whether to read or close xD

: Tikek, 19yo, malaysian .
+ follow | twitter | ask me

chitchat:

tagboard here :)

recent update :
Rumah terbuka (?)
written on August 30, 2012 @ Thursday, August 30, 2012 ✈


Assalammualaikum.
Adoiyai. Sakitnya badan and mata aku pulak tersangatlah mengantuk. Huaaaarrrgh! Ini adalah disebabkan aku balik rumah pukul 1.00 pagi. And tadi pulak ada rumah terbuka (?) lol. kenapa aku letak dalam kurungan? Hee. Mula-mula ingat nak buat raya and makan2 sikit. Sekali rumah aku penuh dengan kawan abang aku dan kawan aku. Yang abang aku sampai dua trip datang rumah. Aku satu jek. 

Aku ingatkan diorang tak jadi datang sebab dah pukul 5.30pm. Aku dok terjenguk2 kat luar tunggu diorang. Hurm. Cam nak nangis. Aku rasa ada kawan abang aku perasan. Aku buat donno je. Aku jeles dengan abang aku sebab dia ada ramai kawan. Perempuan and lelaki semua ada. lol. Aku lak tak bape reti nak buat kawan sebab aku tak tahu nak treat diorang camne. Ni lah benda yang paling aku banyak fikir setiap tahun. Berbalik cerita aku balik. Finally, they are here ! Seriously, aku teruja giloss. Yalah, diorang ni jarang malah bukan jarang tapi tak pernah datang rumah aku sebab rumah aku jauh dari kawasan perumahan diorang. Aku sepatutnya sekolah yang dekat dengan rumah tapi aku tak nak. And then, baru bape minit diorang berbincang pasal nak balik rumah. Baru sampai rumah aku .__. dah nak balik ke ._. Aku tahu rumah diorang jauh and diorang terpaksa amek teksi untuk pergi rumah aku. Sorry sangat2 sebab menyusahkan korang and dalam masa yang sama aku terharu sebab korang sanggup datang rumah aku even korang tahu korang mesti kena marah. Ada yang sepatutnya balik awal sebab takut parents marah. Aku rasa bersalah sebab tak tahu nak buat apa ==' Tadi pon diorang balik dah nak pukul 7 camtu. Harap2 diorang tak kena marah !

Another story. Esok aku cuti lagi, masuk esok maknanya aku cuti 15 hari dalam 2 minggu ni. Muehehe :3 Patutnya aku sekolah isnin hari tu, tapi aku ponteng sebab aku kat kampung. Abang aku tak amek sebab lupa plus dia pon nak ponteng memandangkan parents aku takde kat rumah. Parents aku kat KL time tu pasal makcik aku yang meninggal hari raya yang ke-4. Sekali, parents aku balik awal dari yang dijangkakan. LOL. Mak aku kata balik hari rabu tapi hari isnin malam tu gak mak aku balik. Abang aku apalagi buat alasan baju tak gosok sebab tu tak pergi sekolah. Dia tu memang. Tunggu adik dia yang baik hati ni dulu gosokkan baru dia nak pakai. Haha lol. Nasib baik aku tak kena marah. Fuhh ~! Aku sebenarnya boleh je balik naik bas sendiri tapi disebabkan aku malas plus ayah aku tak kasi. So, that's it why. Boleh pulak ustazah aku baca status aku pepagi buta. Apa tak tidur lagi ke ._. 2 pagi kot aku update status kat fb. Tapi cikgu aku salah baca. Dia fikir aku tulis yang aku pergi sekolah sedangkan aku tulis tak pergi sekolah dengan perkataan gembira lagi. Kalau sekolah conform aku tulis ayat sedih. luls.

Aku rasa aku update blog hari ni adalah yang paling panjang kot. Sebab aku ingat nak stop surfing internet start ahad ni atau minggu depan sebab aku dah cakap dengan makcik aku nak fokus study untuk PMR. Aku tak tahu lak ramai yang beri harapan kat aku. Tak sangka aku dihargai ;~~; lol. Aku start buat drama dah.


Aku baru beli novel ni. First time aku beli sejak masuk sekolah menengah. Seriously, cerita dia best ! Jalan cerita senang nak paham and aku suka cerita cinta bukan yang sarat dengan ayat2 bunga segala bagai. Aku suka yang direct. Memang tak rugi aku beli novel ni ;__; Muehehe :3 Aku dah nak habis baca buku ni and then aku start study and revision. Yeah ! Fighting ^^

p/s: Esok kita akan menyambut bulan kemerdekaan yang ke-55 ! Selamat hari merdeka negaraku tercinta 

Just that for now. Kbaii ~~


Labels: , ,


0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Do you know ? Honesty is the best policy in life