<body>
bonjour ~

Welcome fella! This blog gonna make you thrice times to think whether to read or close xD

: Tikek, 19yo, malaysian .
+ follow | twitter | ask me

chitchat:

tagboard here :)

recent update :
Bila Diri Dipersalah
written on May 30, 2012 @ Wednesday, May 30, 2012 ✈


Assalammualaikum.

\Bismilahirrahmannirrahim/ Hella starangers ^^ Fuhh. Alhamdulillah. Hari ni adalah hari terakhir aku sekolah tambahan. Cakap cuti 2 minggu, tapi apa cerita ada sekolah 3 hari ni? hurm. Tak paham-paham. Nak ponteng, tapi nanti kena panggil masuk bilik disiplin. Tak nak aku masuk bilik tu buat kali kedua. Uwaaahhh ! Tak sanggup.

Ingat lagi masa form 1, aku kena panggil masuk bilik disiplin. Masa tu aku terjumpa spectacle kat tepi tingkap bilik wuduk. Aku tengok takde budak yang pakai pon spec tu. So, aku biarkan jela. Tapi takde satu manusia pon yang nak tolong bagi kat cikgu. Aku amek jela spec tu, tak salahkan nak buat pahala. Sampai masa nak rehat, aku lupa nak bagi cikgu. Secara tiba-tiba cikgu HEM masuk and cakap ada spot-check besar-besaran. Time tu baru aku ingat spec tu and bagi kat cikgu kelas aku. Terus cikgu tu pass dekat cikgu HEM. Ingatkan dah tade pape. Cikgu kaunseling panggil aku masuk bilik disiplin, aku dah kecut dah time tu. Asal aku kena panggil? Bukan aku curi pon. Cikgu cakap tade pape, nak bagi hadiah je.

Masuk je bilik disiplin, ingat kan okay. Akak yang hilang spec tu ada sekali, ingatkan dia nak berterima kasih ataupun cakap jangan dakwa-dakwi aku segala bagai. Pandang muka aku pon tak. Geram je kan time tu. Bermulalah penyiasatan macam dekat CIA. Seriously, takut giloss time tu. Dua-dua muka serius. Cikgu tanya awak jumpa kat mana, betul ke awak tak ambil and bla bla bla ... Aku kalau boleh nak je cakap yang kalau aku amek spec tu pon, aku boleh buat ape? Mata aku still normal okay. Nak je cakap camtu, tapi kang nanti tak pasal-pasal surat demerit lak yang melayang dekat aku. Haha.

Aku cam nak nangis je time tu. Takut giloss. Dah lah aku sorang je. Cikgu yang depan aku, semuanya muka bengis. Haha. Tapi ada kawan aku yang jadi saksi, shieda, farah and iffah ada time tu and diorang ada nampak spec tu. Tapi diorang buat donno je. Tapi aku je yang sebok nak amek. Baik sangat aku ni masalahnya. Hehe. Salah tu. Aku just nak buat pahala je.

Kes pon selesai. Nasib baik aku tak kena apa-apa hukuman *walaupun aku tak salah..

Juat that. Esok aku merapu meraban lagi.
Kbaiii..


0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Do you know ? Honesty is the best policy in life